UA-86401242-1 PERMANENT ONTHAREN – Mooi op de Laan
PERMANENT ONTHAREN

Bij Mooi op de Laan kunt u terecht voor zowel laser (LightSheer), IPL en electrische ontharen . Mieke zal advies geven over welke techniek kan worden toegepast. Veelal zal laser of IPL toepasbaar zijn maar in bijzondere gevallen geeft electrische epilatie de beste resultaten. Permanent ontharen geeft het beste resultaat indien er veel pigment in de haar aanwezig is zoals bij bruin en zwart haar. Rood haar is goed te behandelen indien er veel bruin pigment in de haar aanwezig is. Bij permanent ontharen door middel van laser of IPL wordt het licht geabsorbeerd door het pigment in de haar en omgezet in warmte. Deze warmte zal de kiemcel van de haar coaguleren (stollen). Hierdoor kan er geen nieuwe haar meer ontstaan in het haarzakje. Voor het slagen van deze techniek is het uitermate belangrijk dat de haar goed vastzit in zijn haarzakje en dus in de terminale fase verkeert.
In sommige situaties zoals bij lichte/dunne haartjes (grijs/wit/blond/rood zonder veel bruin pigment) is electrische epilatie beter. Electrische epilatie werkt op basis van een kleine stroomstootje (enigszins gevoelig) om de haargroei te verwijderen. Er wordt een naaldje via de opening van het haarzakje waar de haar groeit (dus geen extra gaatje) naar het haarzakje gebracht. Zodra het naaldje op zijn plek zit wordt er een kort stroomstootje via de naald gegeven waardoor het haartje los komt uit het haarzakje en de kiemcel wordt vernietigd

Permanent ontharen is gedefinieerd als een termijn tussen de laatste behandeling en het opnieuw ontstaan van haargroei als ook de mate van het definitieve uitblijven van haargroei. Dit houdt in dat er bij permanent ontharen in de loop van de jaren na de laatste behandeling toch weer haargroei kan ontwikkelen. De haargroei zal veel minder moeten zijn en de cyclus van de groei zal veel malen langer moeten duren dan de oorspronkelijke haargroeicyclus.

Een behandeltraject bestaat uit gemiddelde 10 behandelingen. De intervallen tussen twee behandelingen bedraagt 4 tot 6 weken. Voor de aanvang van de eerste behandeling is een intakegesprek noodzakelijk. De kosten van het intakegesprek bedraagt 40 euro en wordt verrekend met het bedrag van de eerste behandeling. Hierdoor is het intakegesprek gratis wanneer een behandeltraject volgt.

Alle ontharings behandelingen vragen na afloop speciale aandacht aan uw huid. De huid kan wat rood zijn en kan warm aanvullen. Mieke zal verkoelende creme aanbrengen en deze kunt u thuis ook toepassen. Uw huid is extra gevoelig en direct zonlicht of een zonnebank dient gedurende de eerste 3 dagen na de behandeling vermeden te worden. Zelfs zonder directe zon is het sterk aan te raden de huid te beschermen met een zonbeschermings product