UA-86401242-1 VERWIJDEREN RODE VAATJES – Mooi op de Laan
VERWIJDEREN RODE VAATJES

Teleangiëctasieën zijn oppervlakkig gelegen rode vaatjes. Wanneer er gebieden van diffuse roodheid ontstaan, welk ook door een veelvoud van oppervlakkig gelegen rode vaatjes wordt veroorzaakt, wordt er van couperose gesproken. De gebieden van roodheid zijn o.a. de wangen, voorhoofd, neus en/of kin.

De oorzaak van couperose en teleangiëctasieën is onbekend maar men vermoedt dat het genetische component een rol speelt. Het probleem verergert zich door:
- UV-stralen
- Bepaalde voedsel en alcoholische drank
- Krachtsport
- Extreme verandering in temperatuur

Couperose en teleangiëctasieën kunnen door het laseren d.m.v. een KTP-laser worden opgelost. Afhankelijk van de ernst zullen voor ieder gebied gemiddeld 3 behandelingen noodzakelijk zijn. De vaatjes zullen worden gecoaguleerd door laserlicht. Dit houd in dat het licht wordt omgezet in warmte bij de rode vaatjes waardoor de vaateiwitten stollen en de behandelde vaatjes permanent afgesloten zijn voor nieuw aanvoer van bloed.
Na het behandeltraject, zullen er weer nieuwe teleangiëctasieën ontstaan. In dat geval is het beter om de vaatjes consequent meteen te behandelen.

Voor de aanvang van de eerste behandeling is een kosteloze intake gesprek noodzakelijk.